Logo Ierbar ×
Acasă Despre Ierbar Cumpără Contact

Cotyledon ladysmithiensis

19.00 lei

Îți va influența starea generală, reducând stresul și nervozitatea și mărind doza de optimism și calmitate.

 • SKU: 12356489354
 • UM: BUC
 • Brand: IERBAR
stoc epuizat
 • Distribuie pe:

 • diametru 6cm

  inaltime 12cm

  Ingrijire usoara

Cine este Cotyledon Ladysmithiensis?

Renumitul filosof Cicero spunea că „dacă ai o grădină și o bibliotecă, deții cam tot ce ai nevoie”, iar noi, echipa Ierbar, nu puteam să fim mai în acord cu ceva: așa cum cărțile dintr-o bibliotecă hrănesc mintea, la fel și plantele dintr-o grădină hrănesc sufletul și starea de bine.

Cum majoritatea dintre noi locuim însă mai mult în ”jungla” urbană decât în comuniune cu natura adevărată, accesul la o ”grădină” rămâne doar la stadiul de o plimbare prin parc sau o ieșire din când în când în aer liber.

Sau asta este părerea generală, pentru că fără prea mari eforturi putem aduce natura în propriile case.

Cum?

Simplu: ”adoptăm” câteva plante puse la dispoziție de Ierbar și ne facem propria grădină de apartament. Spunem ”adoptăm” pentru că la fel ca în cazul animăluțelor de companie, plantele Ierbar sunt sociale și imediat ajunse în casa ta, îți vor fi adevărați companioni. Adoră să le vorbești despre cum a fost ziua ta și iubesc să asculte muzică împreună cu tine. La rândul lor, te răsplătesc prin a-ți schimba în cel mai pozitiv mod posibil, nu numai aspectul locuinței, ci și starea de bine.

Înainte să te gândești că ești prea ocupat ca să mai adaugi ceva pe ”to do list”, că nu stai prea mult timp pe acasă, că ai alte lucruri mai importante de făcut decât să îngrijești o plantă, lasă-ne să ți-o prezentăm pe Cotyledon Ladysmithiensis, viitoarea ta prietenă care îți va da atât de mult și îți va cere atât de puțin.

Originară din Africa de Sud, Cotyledon Ladysmithiensis este o plantă erbacee suculentă din familia Crassulaceelor (cactuși), care este foarte puțin pretențioasă și nu are nevoie de multă apă pentru a supraviețui (deci te iartă foarte ușor în cazul în care vei mai uita să o uzi).

Caracterizată prin tulpini subțiri și ramificate, cu frunze groase de culoare galben-verzui, care prezintă margini crestate roșiatice și ușor catifelate la atingere și cu o culoare a florilor galben-portocalie, va avea un impact estetic important în locuința ta.

Poți să o colecționezi în ghivece separate sau să adaugi și alte specii alături de ea și să îți transformi balconul într-o mini grădină cu specific sudic italian.

Poți să fii și mai șic de atât și să îți ”lipești” direct grădina italiană pe frigider. Așa vei fi sigur că o vezi și mai des. ;)

Cum poți să ai propria grădină verticală direct pe frigider? Plantând Cotyledon Ladysmithiensis în mini ghivecele magnetice Kubikon sau Eden puse la dispoziție de Ierbar. Astfel, în loc de magneți de frigider cu peisaje, poți să ai proprii magneți vii sau poți să transformi ghivecele cu flori gata plantate într-un cadou original pe care să îl oferi prietenilor.

Dincolo de frumusețea sa și de faptul că practic nu are nevoie decât de lumină și de puțină apă (chiar și o singură dată la 2 săptămâni), Cotyledon Ladysmithiensis îți va aduce beneficii importante:

 • Îți va influența starea generală, reducând stresul și nervozitatea și mărind doza de optimism și calmitate.
 • Purifică aerul și este capabilă să absoarbă toxinele din fumul de țigară, praf sau din produsele de curățenie pe care le folosești.
 • Împrospătează aerul din casă prin eliberate continuă de oxigen (inclusiv noapte) și îți va îmbunătăți respirația.
 • Îmbunătățește umiditatea casei și astfel poate ameliora dureri de gât, răceli obișnuite, tusea seacă, piele uscată și mâncărime provocată de diverse alergii.
 • Absoarbe radiațiile produse de electronice (televizoare, monitoare, imprimante).
 • Îți ajută creierul să lucreze mai eficient, doar făcând o pauză și admirând-o. O serie de studii arată că amplasarea plantelor în spaţiile unde se lucrează sau unde se învaţă, au ca efect o creştere considerabilă (15% – 20%) a capacităţilor creierului în ceea ce privește concentrarea, memoria sau atenţia.

Cum poți să o cunoști pe Cotyledon Ladysmithiensis?

Echipa Ierbar îți pune la dispoziție o modalitate simplă prin care poți să aduci în propria casă toate beneficiile prezentate: comanzi Cotyledon Ladysmithiensis iar noi ți-o livrăm în cele mai bune condiții:

 • Îți oferim transport sigur

Cotyledon Ladysmithiensis este plantată într-un ghiveci ce conține tipul de pământ de care are nevoie (un amestec de nisip cu pietriș care nu reține apa), împachetată cu grijă într-o cutie și trimisă către tine. Livrăm de luni până vineri, timp de 12 luni pe an și în funcție de disponibilitatea pe stoc a plantei la momentul comenzii tale, aceasta va ajunge la tine în 2-3 zile lucrătoare.

 • Îți asigurăm garanția calității

Livrăm doar plante sănătoase și frumoase, pe care le împachetăm cu toată priceperea și grija. Pentru a păstra planta în stare perfectă, îți recomandăm să deschizi pachetul imediat ce îl primești. Pentru că sunt fragile, în timpul transportului, plantele ar putea să piardă totuși câteva frunze sau o cantitate mică de pământ să cadă din ghiveci. În cazul în care se întâmplă asta și ești nemulțumit de starea plantei, te rugăm să ne contactezi pentru a evalua împreună situația. Dacă planta este distrusă în totalitate, vom dispune de toată diligența pentru a o înlocui.

Cum o îngrijești pe Cotyledon Ladysmithiensis?

Odată ajuns la tine ghiveciul trimis de Ierbar, poți să începi deja să te bucuri de beneficiile pe care ți le va oferi: ambianță plăcută, stare de bine, sănătate.

Fie că vrei să păstrezi planta în ghiveciul de transport primit de la Ierbar, fie că vrei să o transvazezi într-un mini ghiveci magnetic și să începi ”amenajarea” propriei tale grădini verticale pe frigider, ți-am pregătit un mic ghid de îngrijire și particularități pentru Cotyledon Ladysmithiensis.

Nevoia de lumină: adoră soarele și nu are nevoie de o umiditate mare, deci asigură-te că o vei poziționa într-un spațiu luminos.

Tipul de pământ: necesită să fie plantată într-un tip de sol care nu reține apa.  Lutul special pentru cactuși sau amestecurile de nisip cu pietriș sunt cele mai indicate.

Nevoia de apă: datorită speciei din care face parte, planta are o nevoie scăzută de apă. În perioada inactivă de iarnă, care durează din noiembrie până în ianuarie, nu este nevoie să udați planta. Din februarie până în octombrie, în funcție de temperatură, planta poate fi udată o dată pe săptămână sau chiar o dată la 14 zile. După fiecare udare, trebuie să te asiguri că nu rămâne apă în ghiveci și că aceasta se scurge total. O vei uda din nou doar când pământul va fi uscat.

Replantarea: poate fi replantată oricând, doar tebuie să te asiguri că folosești tipul de sol necesar și că îi vei păstra rădăcinile intacte în procesul de transvazare.  

Greșeli frecvente de îngrijire:

Planta este ușor de întreținut, nu necesită multă apă și nici îngrășăminte speciale. Totuși, dacă este udată în exces, rădăcinile acesteia pot putrezi destul de ușor. De aceea, udatul trebuie realizat cu mare grijă, trebuie turnat câte puțin doar cât să se umezească pământul, fără să îl inunzi. Odată udată planta, aceasta va mai avea nevoie de apă doar după ce pământul va fi complet uscat. În cazul în care la rădăcini rămâne apă în exces, acestea vor face mucegai și vor putrezi.

adaugă un review

#celemaivândute

Header Border