Logo Ierbar ×
Acasă Despre Ierbar Cumpără Contact

Peperomia rosso

19.00 lei

Foarte apreciată în domeniul estetic al decorațiunilor interioare de către cei care iubesc moda, îți va aduce un plus estetic locuinței tale și este și foarte ușor de îngrijit.

 • SKU: 032144568842
 • UM: BUC
 • Brand: IERBAR
stoc epuizat
 • Distribuie pe:

 • diametru 5.5cm

  inaltime 13cm

  Ingrijire usoara

Cine este Peperomia rosso?

Una dintre plantele noastre sociale este Peperomia Rosso, originară din ținuturi tropicale ca Brazilia, America de Sud și Centrală. Foarte apreciată în domeniul estetic al decorațiunilor interioare de către cei care iubesc moda, îți va aduce un plus estetic locuinței tale și este și foarte ușor de îngrijit. Cu câteva picături de apă din când în când și plasarea ei într-o zonă cu lumină, dar nu direct în bătaia razelor solare și un salut de bună dimineața, te va bine dispune doar prin simpla ei prezență.

Planta crește până la o înălțime de 8 cm, are frunzele de un verde închis pe partea superioară și vișinii pe partea inferioară. Florile sunt de culoare alb verzui, foarte mici și cresc în vârful tulpinilor roșiatice. Are o capacitate extraordinară de a se adapta la condiții diferite de luminozitate, însă nu agreează razele directe ale soarelui și nu suportă excesul de umiditate. Pentru a preîntâmpina neplăcerile cauzate de excesul de umiditate, solul trebuie lăsat să se usuce între udări.

Dincolo de aspectul frumos, Peperomia rosso va aduce locuinței tale beneficii multiple legate de sănătate și stare bine:

 • Purifică aerul locuinței și preîntâmpină alergiile și durerile de cap
 • Împrospătează aerul din casă prin eliberare de oxigen și îți va îmbunătăți respirația.
 • Îți ajută creierul să lucreze mai eficient, doar făcând o pauză și admirând-o.
 • Îți va îmbunătăți starea generală de bine, reduce stresul și anxietatea și mărește doza de optimism și relaxare

Peperomia poate fi amplasată chiar și în zone cu spațiu limitat, deoarece nu are nevoie de un areal mare pentru dezvoltare. Este perfectă pentru a fi introdusă în colecția ta de plante suculente sau orice tip de aranjament îți place. Poți să creezi o atmosferă tropicală chiar pe propria terasă, pe pervazul dormitorului tău sau chiar la birou, fără să fie pretențioasă prea mult la factorii de mediu.

Bineînțeles, poate fi un cadou perfect pentru prietenii tăi care iubesc designul și moda, întrucât are o prezență foarte stilish. Și dacă vrei să îți surprinzi și cei mai excentrici prieteni, pe lângă Peperomia rosso, poți să le oferi kitul cadou creat de echipa Ierbar: 3 mini plante suculente plantate în 3 mini ghivice magnetice ce pot fi lipite direct pe frigider.

Cum poți să o cunoști pe Peperomia rosso?

Cum aduci atmosfera tropicală la tine acasă? Mult mai simplu decât crezi și nu necesită niciun bilet de avion: o comandă simplă la noi este suficient pentru a trimite către tine cea mai frumoasă Peperomia rosso pe care o avem.

Bineînțeles, îți asigurăm un transport sigur și garantăm pentru calitatea plantei

 

 • Îți oferim transport sigur

Peperomia rosso este plantată într-un ghiveci ce conține tipul de pământ de care are nevoie (un amestec de nisip cu turbă), împachetat cu grijă și trimis către tine. Livrăm de luni până vineri, timp de 12 luni pe an și în funcție de disponibilitatea pe stoc a plantei la momentul comenzii tale, aceasta va ajunge la tine în 2-3 zile lucrătoare.

 • Îți asigurăm garanția calității

Livrăm doar plante sănătoase și frumoase, așadar pentru a păstra planta în stare perfectă, îți recomandăm să deschizi pachetul imediat ce îl primești. Pentru că sunt fragile, în timpul transportului, plantele ar putea să piardă totuși câteva frunze sau o cantitate mică de pământ să cadă din ghiveci. În cazul în care se întâmplă asta și ești nemulțumit de starea plantei, te rugăm să ne contactezi pentru a evalua împreună situația. Dacă planta este distrusă în totalitate, vom dispune de toată diligența pentru a o înlocui.

Cum o îngrijești pe Peperomia rosso?

De îndată ce ai primit ghiveciul, poți să te bucuri de frumusețea și beneficiile pe care ți le va aduce această planta. Deși se adaptează foarte ușor și nu îți va da mari bătăi de cap, ți-am pregătit un mic ghid de îngrijire.

Nevoia de lumină: iubește lumina intensă, chiar și soarele direct, preferă să fie amplasată la fereastră sau sub o sursă de iluminare artificială.

Tipul de pământ: se dezvoltă bine în soluri bogate în humus, umede dar bine drenate sau în soluri pe bază de turbă (2 părți turbă si 1 parte perlit sau nisip).

Nevoia de apă: se udă moderat, dar consistent în timpul sezonului de creștere, însă lasă solul să se usuce între udări. De la jumătatea lunii noiembrie până la jumătatea lui martie plantele se udă mult mai rar, menţinându-se substratul aproape uscat.

Replantarea: Poate fi transavazată oricând, atâta timp cât te asiguri că îi păstrezi rădăcinile intacte și vei folosi tipul de pământ de care are nevoie. Alege un ghiveci care să nu depășească cu mult dimensiunile celui precedent, pentru că un recipient prea mare reține apa care conduce la putrezirea rădăcinilor.

Greșeli frecvente de îngrijire:

Fii atent ca planta să nu fie udată în exces și vasul în care este plantată să aibă un drenaj bun, pentru că altfel vei risca ca rădăcinile să putrezească. Îngălbenirea nefirească  a frunzelor poate fi un semn că drenajul este scăzut iar rădăcinile nu primesc oxigen suficient. Nu fertiliza niciodată în timpul sezonului de iarnă și ai grijă ca temperatura să nu fie mai mică de 13 grade, dar nici mai mare de 24 de grade.

adaugă un review

#celemaivândute

Header Border