Logo Ierbar ×
Acasă Despre Ierbar Cumpără Contact

Gymnocalycum red

25.00 lei

Ușor de întreținut și foarte rezistent, Gymnocalycum red va da o notă de culoare oriunde îl poziționezi în locuința ta. Fie că alegi să îl pui alături de celelalte plante suculente, fie că îi creezi un spațiu singular unde să te încânte cu frumusețea lui,

 • SKU: 32131255542177
 • UM: BUC
 • Brand: IERBAR
stoc epuizat
 • Distribuie pe:

 • diametru 5.5cm

  inaltime 12cm

  Ingrijire usoara

Cine este Gymnocalycum red?

Cu forme unice și flori deosebite, cactușii sunt minunați pentru a decora casa în moduri elegante și surprinzătoare. Aceste plante sunt printre cele mai potrivite pentru a decora interiorul locuinței, întrucât au nevoie de o grijă redusă și sunt foarte ușor de întreținut. Beneficiile estetice și curative pe care le dau sunt însă la cote înalte. Te vei bucura de un colț ”deșertic” la tine acasă, dar te vei bucura și de avantajele ce le oferă aceștia pentru sănătate, printre cele mai importante fiind potențarea stării de bine și purificarea optimă a aerului.

Sunt multe specii de cactuși, fiecare cu frumusețea ei, iar astăzi echipa Ierbar ți-l prezintă pe Gymnocalycum red, un cactus atipic și de o frumusețe inegalabilă.

Originar din America de Sud și în mod particular din Argentina, Gymnocalycum red este o specie spectaculoasă de cactus, un hibrid lipsit de clorofilă, de culoare roșie care pentru a supraviețui trebuie altoit pe un cactus verde care să îi asigure substanțele necesare de care are nevoie prin fotosinteză.

Acest cactus colorat aparține speciei Gymnocactus Mihanovichii ce conține peste 80 de specii diferite. Este o ramură hibridă a speciei Gymnocactus și este unul dintre cei mai frumoși și mai decorativi cactuși de interior. Cu o apariție neobișnuită, acest tip de cactus pare deja că este înflorit, însă de fapt este format din două părți: un cactus verde ce are altoit în vârf această specie lipsită total de clorofilă.

Ușor de întreținut și foarte rezistent, Gymnocalycum red va da o notă de culoare oriunde îl poziționezi în locuința ta. Fie că alegi să îl pui alături de celelalte plante suculente, fie că îi creezi un spațiu singular unde să te încânte cu frumusețea lui, nu este foarte pretențios și nu îți va da multe bătăi de cap.

Datorită dimensiunii reduse, este excelent pentru a fi plantat în unul din mini ghivecele noastre magnetice,  Kubikon sau Eden și lipit direct pe frigider.

Pe lângă nota de culoare și buna dispoziție pe care o va aduce în casa ta, această plantă are beneficii multiple:

 • Absoarbe gazele nocive din casă și radițiile produse de undele electromganetice (televizoare, laptopuri)
 • Împrospătează aerul din casă prin eliberate continuă de oxigen (inclusiv noaptea) și îți va îmbunătăți respirația.
 • Îmbunătățește umiditatea casei și astfel poate ameliora dureri de gât, răceli obișnuite, tusea seacă, piele uscată și mâncărime provocată de diverse alergii.
 • Reduce stresul și anxietatea și mărește doza de optimism și de relaxare

Cum poți să o cunoști pe Gymnocalycum red?

Echipa Ierbar îți pune la dispoziție o modalitate simplă prin care poți să aduci în propria casă toate beneficiile prezentate: comanzi online iar noi îți livrăm planta în cele mai bune condiții:

 • Îți oferim transport sigur

Este plantată într-un ghiveci ce conține tipul de pământ de care are nevoie (un amestec de nisip cu pietriș care nu reține apa), împachetată cu grijă într-o cutie și trimisă către tine. Livrăm de luni până vineri, timp de 12 luni pe an și în funcție de disponibilitatea pe stoc a plantei la momentul comenzii tale, aceasta va ajunge la tine în 2-3 zile lucrătoare.

 • Îți asigurăm garanția calității

Livrăm doar plante sănătoase și frumoase, pe care le împachetăm cu toată priceperea și grija. Pentru a păstra planta în stare perfectă, îți recomandăm să deschizi pachetul imediat ce îl primești. Pentru că sunt fragile, în timpul transportului, plantele ar putea să piardă totuși câteva frunze sau o cantitate mică de pământ să cadă din ghiveci. În cazul în care se întâmplă asta și ești nemulțumit de starea plantei, te rugăm să ne contactezi pentru a evalua împreună situația. Dacă planta este distrusă în totalitate, vom dispune de toată diligența pentru a o înlocui.

Cum o îngrijești pe Gymnocalycum red?

Pentru a te bucura cât mai mult timp de frumusețea și beneficiile acesti plante, ți-am pregătit un mic ghid de îngrijire:

Nevoia de lumină: este iubitoare de lumină, dar ai grijă să nu o expui direct la razele soarelui. Trebuie să găsești mixul potrivt, întrucât în timp ce partea verde adoră soarele, partea colorată de deasupra se decolorează și se usucă dacă stă direct în bătaia razelor acestuia.

Tipul de pământ: necesită să fie plantată într-un tip de sol cu un PH scăzut, care nu reține apa.  Lutul special pentru cactuși sau amestecurile de nisip cu pietriș sunt cele mai indicate.

Nevoia de apă și fertilizare: datorită speciei din care face parte, planta are o nevoie redusă de apă. În lunile călduroase, poți să o uzi o dată pe săptămână sau chiar la două, în funcție de umiditatea prezentă în sol. Asigură-te că uzi planta doar după ce pâmăntul este complet uscat de la precedanta udare. În lunile de iarnă, când planta este inactivă, trebuie să o uzi și mai rar de atât. Ghiveciul în care este planta trebuie să asigure un drenaj ușor, astfel încât apa să nu rămână prea multă la rădăcini, întrucât acestea vor putrezi. Are o nevoie scăzută de fertilizator, însă dacă vrei o plantă frumoasă și viguroasă, poți să îi aplici unul special pentru cactuși o dată pe lună în lunile de călduroase și deloc în cele de iarnă.

Replantarea: poate fi realizată oricând, cu condiția să folosești solul de care are nevoie și să fii foarte atent să păstrezi rădăcinile intacte

Greșeli frecvente de îngrijire:

Dacă este udată în exces, rădăcinile plantei pot putrezi destul de ușor. De aceea, udatul trebuie realizat cu mare grijă, trebuie turnat câte puțin doar cât să se umezească pământul, fără să îl inunzi. Odată udată planta, aceasta va mai avea nevoie de apă doar după ce pământul va fi complet uscat. În cazul în care la rădăcini rămâne apă în exces, acestea vor face mucegai și vor putrezi.

adaugă un review

#celemaivândute

Header Border