Logo Ierbar ×
Acasă Despre Ierbar Cumpără Contact

Crassula Ovata Minor

19.00 lei

O plantă despre care se spune că are puterea de a atrage banii, norocul și bunăstarea. Crassula Ovata Minor, Arborele de Jad sau Copacul Banilor cum este numită în popor este cunoscută și utilizată frecvent în tehnica Fengh Shui.

 • SKU: 032155632145
 • UM: BUC
 • Brand: IERBAR
stoc epuizat
 • Distribuie pe:

 • diametru 6cm

  inaltime 11cm

  Ingrijire usoara

Cine este Crassula Ovata Minor?

Beneficiile emoționale, spirituale și fizice ale plantetele sunt susținute și demonstrate. Și nu de povești frumoase sau doar de reclame, ci de specialiști, oameni al căror job este să studieze aceste efecte. Așadar, cu siguranță ar trebui să iei în considerare să adopți curând câteva plăntuțe care să îți însuflețească locuința, la propriu, iar ție să îți dea zilnic o stare de bine și de liniște.

Cercetătorii susțin că aerul din interiorul caselor noastre este de zece ori mai poluat decât cel de afară, așadar un filtru natural pentru îmbunătățirea calității aerului este mai mult decât bine venit. Plantele controlează și nivelul de umiditate al camerei în care se află și dau un nivel ridicat de confort. Îmbunătățesc calitatea somnului, induc o stare de relexare și o discuție dimineața de câteva minute cu ele, îți poate schimba tonusul întregii zile.

Pe lângă toate acestea, astăzi, echipa Ierbar îți prezintă o plantă despre care se spune că are puterea de a atrage banii, norocul și bunăstarea. Crassula Ovata Minor, Arborele de Jad sau Copacul Banilor cum este numită în popor este cunoscută și utilizată frecvent în tehnica Fengh Shui.

Crassula Ovata Minor aparține Familiei de plante din specia Crassula și își are originile în Africa de Sud. Este o plantă suculentă cu aspect arborescent, asemănător bonsailor și se deosebește de specia de bază prin dimensiunea redusă a frunzelor. Florile apar destul de rar dacă este crescută în interior, dar nu este exclus, și au formă de stea. Frunzele sunt verzi, rotunde, lucioase și cu marginile roșii. Este extrem de rezistentă, cu o durată de viață de aproximativ 50 de ani și nu necesită o îngrijire specială.

Crassula are nevoie de lumină pentru a se dezvolta corespunzător, așadar încăperile bine aerisite unde lumina pătrunde cu ușurință sunt locurile ei preferate. Ferește-o însă de razele directe ale soarelui întrucât acest lucru poate să îi ardă frunzele și planta să sufere.

Nu necesită multă apă și este perfectă pentru iubitorii de plante mai puțin experimentați în îngrijirea acestora. Tot ce trebuie să faci este să ai grijă să nu existe un exces de apă în sol și să nu o ții la temperaturi mai mici de 10 grade.

Asociată cu bogăția și norocul, este un cadou perfect atât pentru casa ta cât și pentru prieteni. Ai posibilitatea să o adaugi la colecția ta de plante suculente și să îți faci propria grădină exotică sau să o așezi în camera unde dormi ca să îți aducă noroc. Atunci când planta este încă mică, poți o plantezi chiar în unul din mini ghivecele noastre magnetice, Kubikon sau Eden și să o lipești direct pe frigider. Este un cadou perfect și pentru prieteni, milioane de oameni dăruind această plantă în întreaga lume în semn de prosperitate și bogăție. Dacă vrei să fii și mai original de atât, comandă chiar kitul Ierbar cu ghivece mini magnetice și oferă-l celor dragi.

Crassula Ovata Minor îți aduce și câteva beneficii curative la care nici nu te-ai gândit:

 • Are capacitatea de a diminua cu 70% cantitatea de microbi existenți în aerul din locuință
 • Are puterea de a te reîncărca energetic și pentru cei care cred, aduce prosperitate şi noroc
 • Îmbunătățește umiditatea casei și astfel poate ameliora dureri de gât, răceli obișnuite, tusea seacă, piele uscată și mâncărime provocată de diverse alergii.
 • Îți îmbunătățeste starea de spirit, reduce anxietatea și nervozitatea

Cum poți să o cunoști pe Crassula Ovata Minor?

Echipa Ierbar îți pune la dispoziție o modalitate simplă prin care poți să aduci în propria casă: o comanzi pe site iar noi ți-o livrăm în cele mai bune condiții:

 • Îți oferim transport sigur

Împachetăm ghiveciul cu grijă într-o cutie și o trimitem către tine. Livrăm de luni până vineri, timp de 12 luni pe an și în funcție de disponibilitatea pe stoc a plantei la momentul comenzii tale, aceasta va ajunge la tine în 2-3 zile lucrătoare.

 • Îți asigurăm garanția calității

Livrăm doar plante sănătoase și frumoase, pe care le împachetăm cu toată priceperea și grija. Pentru a păstra planta în stare perfectă, îți recomandăm să deschizi pachetul imediat ce îl primești. Pentru că sunt fragile, în timpul transportului, plantele ar putea să piardă totuși câteva frunze sau o cantitate mică de pământ să cadă din ghiveci. În cazul în care se întâmplă asta și ești nemulțumit de starea plantei, te rugăm să ne contactezi pentru a evalua împreună situația. Dacă planta este distrusă în totalitate, vom dispune de toată diligența pentru a o înlocui.

Cum o îngrijești pe Crassula Ovata Minor?

Pentru a te bucura de un timp îndelungat de beneficiile reale pe care ți le va oferi, ți-am pregătit un mic ghid de îngrijire:

Nevoia de lumină: preferă zonele cu lumină multă, dar nu o expune direct în razele soarelui pentru că riști ca acesta să îi ardă frunzele.

Tipul de pământ: este necesar un pâmânt cu PH neutru care să nu rețină apa. Cel mai potrivit este un amestec de pământ de flori și nisip, în proporții egale.

Nevoia de apă și fertilizare: are nevoie de o cantitate redusă de apă, la intervale mai mari de timp și doar după ce pâmântul este deja uscat. În timpul sezonului rece, este recomandat ca procesul să fie mult mai rar, menținându-se pâmântul cât mai uscat. Fertilizarea se realizează doar cu îngrășământ specific o dată la două săptămâni și doar în lunile de primăvară și vară.

Replantarea: se poate realizat oricând dorești, cu condiția să folosești tipul de sol de care are nevoie și să ai foarte mare grijă la rădăcini când faci operațiunea.

Greșeli frecvente de îngrijire:

Evită să îi administrezi prea multă apă, întrucât îi vor putrezi rădăcinile. Primăvara, planta se tunde pentru ca frunzele acesteia să fie mai dese iar tulpinile mai groase.

ATENȚIE! Este toxică pentru animalele de companie.

adaugă un review

#celemaivândute

Header Border