Logo Ierbar ×
Acasă Despre Ierbar Cumpără Contact

Sansevieria mikado

25.00 lei

Astăzi ți-o prezentăm pe Sansevieria Mikado, Planta Șarpelui sau Limba Soacrei, așa cum este numită în limbajul popular, despre care se spune că are o energie pozitivă care îmbunătățește starea de spirit și stinge conflicte. Acordă-i cinci minute de atenț

 • SKU: 22365448773
 • UM: BUC
 • Brand: IERBAR
stoc epuizat
 • Distribuie pe:

 • diametru 4cm

  inaltime 10cm

  Ingrijire usoara

Cine este Sansevieria Mikado?

Cu cât crește mai mult interesul pentru decorul interior, cu atât sunt mai apreciate plantele care se pot integra foarte ușor în estetica locuinței. Specialiștii au demonstrat  că plantele decorative pot aduce nu numai aspect frumos în apartamentele noastre ci și beneficii curative variate: purifică aerul, alungă anxietatea și măresc doza de optimism și starea de bine.

Plantele aflate în colecția Ierbar și pe care suntem gata să ți le punem la dispoziție și ție sunt selectate atent, fiecare cu particularități speciale, astfel încât tu să ai de unde să alegi pentru a-ți face o colecție unică.

Astăzi ți-o prezentăm pe Sansevieria Mikado, Planta Șarpelui sau Limba Soacrei, așa cum este numită în limbajul popular, despre care se spune că are o energie pozitivă care îmbunătățește starea de spirit și stinge conflicte. Acordă-i cinci minute de atenție pe zi, povestește-i despre ziua ta sau despre ce planuri ai și vei simți cum îți transferă energie instant.

Este o plantă din specia suculentelor, ceea ce o face extrem de rezistentă, dar este și foarte apreciată în tehnica Feng Shui. Frunzele sale tubulare, foarte decorative se încadrează perfect într-un spațiu modern sau nonconformist.

Originară din Madagascar și jumătatea de sud a Africii, Namibia, Angola și Kenia, Sansevieria Mikado mini merită să fie parte din colecția ta de plante, întrucât este una dintre cele mai simple plante de apartament de întreținut. 

Sansevieria este faimoasă pentru că transformă CO2 în O2 noaptea. Se spune că într-un mediu în care nu este deloc aer curat, dacă există 6-8 plante Sansevieria per persoană, acestea vor produce suficient oxigen pentru a trai. NASA a plasat-o în topul plantelor care absorb toxine, mai ales oxizi de azot și formaldehidă.

Frunzele sale au formă de lance, cu vârful ascuțit, plate sau formă cilindrică, orientate vertical sau oblic. Frunzele sale formează rozete și pot avea culoarea verde simplă sau inserții argintii longitudinale sau transversale.

Se spune despre ea că este ”indistructibilă” încât are capacitatea de a se adapta la condiții de mediu diverse, de la cele cu lumină puternică până la cele mai întunecate și are nevoie de o cantitate mică de apă, fapt ce o plasează în topul favoritelor atunci când vine vorba despre alegerea plantelor de interior.

Avantajele pe care le aduce sănătății sunt și ele multiple:

 • Are capacitatea de a absorbi multe toxine din aer, mai alex oxizi de azot și formaldehidă
 • Îți dă o stare de bine, spunându-se despre ea că are capacitatea de a stinge conflicte
 • Îmbunătățește umiditatea casei și astfel poate ameliora dureri de gât, răceli obișnuite, tusea seacă, piele uscată și mâncărime provocată de diverse alergii.
 • Împrospătează aerul din casă și îți va îmbunătăți respirația.

Cum poți să o cunoști pe Sansevieria Mikado mini?

Echipa Ierbar îți pune la dispoziție o modalitate simplă prin care poți să aduci în propria casă toate beneficiile prezentate: o comanzi online iar noi ți-o livrăm în cele mai bune condiții:

 • Îți oferim transport sigur

O împachetăm cu grijă într-o cutie și o trimitem către tine. Livrăm de luni până vineri, timp de 12 luni pe an și în funcție de disponibilitatea pe stoc a plantei la momentul comenzii tale, aceasta va ajunge la tine în 2-3 zile lucrătoare.

 • Îți asigurăm garanția calității

Livrăm doar plante sănătoase și frumoase, pe care le împachetăm cu toată priceperea și grija. Pentru a păstra planta în stare perfectă, îți recomandăm să deschizi pachetul imediat ce îl primești. Pentru că sunt fragile, în timpul transportului, plantele ar putea să piardă totuși câteva frunze sau o cantitate mică de pământ să cadă din ghiveci. În cazul în care se întâmplă asta și ești nemulțumit de starea plantei, te rugăm să ne contactezi pentru a evalua împreună situația. Dacă planta este distrusă în totalitate, vom dispune de toată diligența pentru a o înlocui.

Cum o îngrijești pe Sansevieria Mikado mini?

Deși, așa cum am spus este o plantă foarte rezisntentă, nu înseamnă că nu trebuie să ai acorzi atenție absolut deloc.

Echipa Ierbar ți-a pregătit un mic ghid pentru a ști cum să o îngrijești cât mai bine.

Nevoia de lumină: fiind o plantă tropicală, preferă lumina și temperaturile ridicate, dar se poate adapta cu ușurință și la medii puțin mai întunecate. Lumina indirectă este cea mai favorabilă, așadar plasează pe pervazul geamului sau pe propriul balcon, dar asigură-te că nu va fi în bătaia directă a razelor solare.

Tipul de pământ: preferă solurile care se drenează bine și care nu rețin apa. Pâmăntul special pentru cactuși amestecat cu nisip este un mix favorabil pentru dezvoltarea ei.

Nevoia de apă și fertilizare: De primăvara până toamna se udă moderat, cu o cantitate de apă care să îmbibe solul. Fiind tolerantă la secetă, are nevoie de apă doar o dată la două săptămâni. Până la următoarea udare se va lăsa pământul să se usuce foarte bine. După udare este recomandat să golești excesul de apă acumulat în farfurie. Iarna se administrează o cantitate foarte mică de apă, o dată la două săptămâni. Se aplică un îngrășământ special doar în perioada creșterilor active, însă ai grijă să nu folosești în exces.

Replantarea: poți să o transvazezi oricând dorești cu condiția să folosești solul de care are nevoie și să fii atent la rădăcini.

Greșeli frecvente de îngrijire:

Reține că preferă mai puțină apă, decât să fie udată în exces. Acest lucru poate duce la înmuierea și îngălbenirea frunzelor. De asemenea, deși se poate adapta și în locuri mai întunecate, dacă vrei să crească mai repede și mai sănătos, plaseaz-o într-un mediu luminos.

adaugă un review

#celemaivândute

Header Border