Logo Ierbar ×
Acasă Despre Ierbar Cumpără Contact

Haworthia mix

19.00 lei

Plantele au puterea magică de a oferi oricărei locuințe culoare, textură, dar și personalitate..naturală. Integrate corect, acestea pot să îți anime casa și să o însuflețească de-a dreptul.

 • SKU: 31231244431123
 • UM: BUC
 • Brand: IERBAR
stoc epuizat
 • Distribuie pe:

 • diametru 6cm

  inaltime 10-12cm

  Ingrijire usoara

Cine este Haworthia?

Plantele au puterea magică de a oferi oricărei locuințe culoare, textură, dar și personalitate..naturală. Integrate corect, acestea pot să îți anime casa și să o însuflețească de-a dreptul. După zile lungi în care alergăm de colo colo să rezolvăm probleme, apartamentul trebuie să fie locul unde ne găsim liniștea și să ne încărcăm bateriile pentru a doua zi. Plantele ornamentale nu îți oferă doar prospețime și o oxigenare adecvată spațiului în care locuiești, ci au puterea de a da o notă elegantă casei tale.

Echipa Ierbar îți face astăzi cunoștință cu Haworthia, din familia suculentelor, plantă care i-a fascinat pe colecționari încă de la începutul secolulul XVII. Înrudită și asemănătoare cu mai cunoscuta, Aloe, Haworthia te va încânta de la prima vedere prin forma și textura frunzelor sale. O plantă de dimensiuni reduse ce o face perfectă pentru a o primi în casa ta, este caracterizată prin dispunerea în formă de rozetă a frunzelor, verzi și cărnoase, care sunt acoperite cu generozitate cu veruci sau benzi albe, sidefate.

La fel ca alte plante suculente, Haworthia apreciază lumina puternică dar nu bătaia directă a razelor soarelui, umiditatea adecvată vara și condițiile relativ mai uscate iarna. Evită udarea excesivă, dar nici nu o lăsa să se usuce prea mult și te vei bucura nu numai de un design special pe care îl conferă casei tale, ci și de multe alte beneficii pentru starea ta de bine:

 • Îți mărește doza de optimism și relaxare și reduce stresul și anxietatea
 • Prin culoarea sa, reduce tensiunea arterială și alungă durerile de cap
 • Purifică aerul din încăpere și reduce riscul de alergii sau cel astmatic
 • Îmbunătățește umiditatea casei și astfel poate ameliora dureri de gât, răceli obișnuite, tusea seacă, piele uscată
 • Ajută la o mai bună concentrare și productivitate a creierului

Un decor exotic, foarte interesant, se poate realiza prin cultivarea diverselor specii de Haworthia, în jardiniere, pe care le poți aseza într-un colt al terasei tale sau poți să o plantezi foarte bine în mini ghivecile noastre magnetice,  Kubikon sau Eden, și să îți creezi o grădină verticală pe propriul frigider.

Originară din părțile de sud și sud-est ale Africii, este foarte ușor de cultivat, preferă locurile umbrite, în apropierea ferestrei, fără a o așeza direct în razele soarelui, întrucât nu se va dezvolta corect iar frunzele vor căpăta o tentă roșiatică. Este aliata ta și contra timpului pentru că nu necesită o îngrijire meticuloasă, având nevoie doar de o cantitate moderată de apă, din când în când.

Cum poți să o cunoști pe Haworthia?

Pentru a beneficia atât de frumusețea acestei plante, cât și de aspectul deosebit pe care îl va da casei tale, nu trebuie decât să o comanzi online iar echipa Ierbar ți-o va trimite în cele mai bune condiții:

 • Îți oferim transport sigur

Haworthia este selectată din ”grădina” noastră, plantată într-un ghiveci

ce conține tipul de pământ de care are nevoie (un amestec de pietriș și perlit ce îi conferă un drenaj bun), împachetată cu grijă într-o cutie și trimisă către tine. Livrăm de luni până vineri, timp de 12 luni pe an și în funcție de disponibilitatea pe stoc a plantei la momentul comenzii tale, aceasta va ajunge la tine în 2-3 zile lucrătoare.

 • Îți asigurăm garanția calității

Livrăm doar plante frumoase și într-o stare perfectă, pe care le împachetăm cu toată priceperea și grija. Pentru a păstra planta în stare perfectă, îți recomandăm să deschizi pachetul imediat ce îl primești. Pentru că sunt fragile, în timpul transportului, plantele ar putea să piardă totuși câteva frunze sau o cantitate mică de pământ să cadă din ghiveci. În cazul în care se întâmplă asta și ești nemulțumit de starea plantei, te rugăm să ne contactezi pentru a evalua împreună situația. Dacă planta este distrusă în totalitate, vom dispune de toată diligența pentru a o înlocui.

Cum o îngrijești pe Haworthia?

Deși nu este pretențioasă și poate fi îngrjită cu fără prea multe eforturi, ți-am pregătit un mic ghid pentru a-i cunoaște particularitățile și pentru a avea în propria locuință o plantă nu numai frumoasă, ci și sănătoasă.

Nevoia de lumină: preferă lumina puternică, dar filtrată. Este ideal să o plasezi la o fereastră orientată spre sud, eventual după o perdea, astfel încât să nu fie în bătaia directă a razelor solare. Dacă are frunzele albe sau galbene înseamnă că stă prea mult în soare și ar fi bine să îi schimbi locația. De asemenea, dacă planta nu primește suficientă lumină, culoarea sa verde se va estompa.

Tipul de pământ: trebuie să fie ușor drenabil, adica poros; un amestec de perlit și prundiș și turbă este perfect pentru o dezvoltare corectă.

Nevoia de apă și fertilizare: se udă numai când pământul este uscat (nu cand e aproape uscat); în funcție de conditiile de temperatură și umiditate din atmosferă, planta se udă și o dată la 4-6 săptămâni, mai ales în anotimpurile umede si reci. Vara, când e cald și uscat, se udă de două ori pe săptămână. Pentru ca planta să se dezvolte optim este necesară fertilizarea cu o substanță fertilizatoare diluată și numai în perioada activă de creștere, de obicei primăvara sau toamna. Prea mult fertilizator încurajează o creștere inestetică a frunzelor și poate duce chiar la moartea plantei. Daca transvazezi planta o data la câțiva ani nu mai este nevoie de fertilizare, dar aceasta va crește mai lent.

Replantarea: ține planta cu o mână si presară pământ în jurul ei, în ghiveci, fără să  îndeși pământul în jurul rădăcinii. Dupa ce ai umplut ghiveciul, bătătorește ușor pământul și lasă o distanță de aproximativ 1 cm până la buza vasului, astfel ca apa să nu se reverse ușor.

Greșeli frecvente de îngrijire:

Evită să o uzi cu o cantitate prea mare de apă sau foarte des, deoarece rădăcinile cărnoase ale plantei putrezesc foarte ușor în caz de umiditate excesivă. De asemenea, evită să abuzezi de fertilizator, deoarece o cantitate prea mare va duce la o creștere excesivă a frunzelor și chiar la moartea plantei. Frecvent, planta reactionează la lumină prea puternică și i se decolorează frunzele. Schimbă-i amplasamentul și iși va reveni.

adaugă un review

#celemaivândute

Header Border