Logo Ierbar ×
Acasă Despre Ierbar Cumpără Contact

Crassula hobbit

19.00 lei

Sparge monotonia din orice încăpere, te relaxează și te ajută să te concentrezi – admiră 10 minute colecția Ierbar și te vei simți ca după o sesiune de meditație.

 • SKU: 03216546987
 • UM: BUC
 • Brand: IERBAR
stoc epuizat
 • Distribuie pe:

 • diametru 6cm

  inaltime 12cm

  Ingrijire usoara

Cine este Crassula Ovata Hobbit?

Cum ar fi să ai propriul recif de corali și să mai fie și natural și verde? Și acesta să fie direct în locuința ta? Echipa Ierbar îți spune că este cu adevărat posibil cu Crassula Ovata Hobbit, o mică plantă suculentă, originară din Africa de Sud care seamăne perfect cu aceștia.

Ideală pentru decorațiuni excentrice și speciale, planta este ușor de întreținut și nu îți va da multe bătăi de cap. Cu un aspect tubular-curbat al frunzelor, planta are o formă deosebită care va completa într-un mod ieșit din comun designul casei tale.

Unde mai pui că, făcând parte din aceeași familie cu Arborele de Jad, este considerată la fel de norocoasă ca acesta și este utilizată în decorațiunile de tip Feng Shui. Și chiar dacă nu crezi în acest tip de energii, beneficiile reale de stare de bine, relaxare și curative pe care le are ar trebui să te determine să o integrezi în locuința ta.

La fel ca toată ”grădina” Ierbar, Crassula Ovata Hobbit este o plantă socială, care va adora să asculte muzică cu tine și să o saluți. Acordă-i 5 minute pe zi în care să îi poveștești cum a fost ziua ta și o să simți instant energia bună pe care ți-o va transfera.

Este minunată alături de o colecție de plante suculente în balconul sau pe pervarzul geamului, iar când planta este mică poate fi plantată chiar și într-un mini ghiveci magnetic, Kubikon sau Eden, pe care poți să îl atașezi pe frigider. Alege mai multe ghivece de acest tip și poți avea propria grădină verticală, o idee foarte apreciată de cei care îmbrățișează noutatea și un stil mai nonconformist.

La fel ca toate plantele din familia din care face parte, Crassula, planta are și numeroase beneficii pentru sănătatea ta:

 • Purifică aerul din locuință
 • Reduce stresul, anxietatea și alungă durerile de cap
 • Îți aduce noroc și prosperitate dacă vei crede în acest tip de energie
 • Stimulează activitatea și creativitatea creierului
 • Absoarbe radiațiile produse de electronice

Cum poți să o cunoști pe Crassula Ovata Hobbit?

Echipa Ierbar selectează cele mai simpatice plante și ți le trimite, în urma comenzii tale online, foarte simplu, prin curier:

 • Îți oferim transport sigur

Crassula Ovata Hobbit este plantată într-un ghiveci ce conține tipul de pământ de care are nevoie, împachetat cu grijă într-o cutie și trimis către tine. Livrăm de luni până vineri, timp de 12 luni pe an și în funcție de disponibilitatea pe stoc a plantei la momentul comenzii tale, aceasta va ajunge la tine în 2-3 zile lucrătoare.

 • Îți asigurăm garanția calității

Livrăm doar plante sănătoase și frumoase, pe care le împachetăm cu toată priceperea și grija. Pentru a păstra planta în stare perfectă, îți recomandăm să deschizi pachetul imediat ce îl primești. Pentru că sunt fragile, în timpul transportului, plantele ar putea să piardă totuși câteva frunze sau o cantitate mică de pământ să cadă din ghiveci. În cazul în care se întâmplă asta și ești nemulțumit de starea plantei, te rugăm să ne contactezi pentru a evalua împreună situația. Dacă planta este distrusă în totalitate, vom dispune de toată diligența pentru a o înlocui.

Cum o îngrijești pe Crassula Ovata Hobbit?

Fie că alegi să o alături colecției tale de plante, fie că o adaugi în grădina ta verticală amenajată direct pe frigider, deși nu te va solicita foarte mult în ceea ce privește partea de îngrijire, ți-am pregătit un mic ghid ca să îi cunoști particularitățile:

Nevoia de lumină: se simte mai bine într-un loc luminos, însă se adaptează fără probleme și unuia mai întunecat. Deși lumina soarelui este benefică și rezistă la temperaturi ridicate, nu o ține totuși direct în bătaia razelor sale, întrucât riști să i se ardă sau să i se îngălbenească frunzele.

Tipul de pământ: preferă un sol acid, format dintr-un mix special nisipos care permită o drenare bună a apei.

Nevoia de apă și fertilizare: ca și alți reprezentanți ai genului Crassula, este ușor de cultivat, iar în sezonul cald, necesită udare la intervale moderate de timp. Udă planta vara de două ori pe săptămână, iar iarna o dată pe lună. Lăsă pământul să se usuce complet înainte de a uda din nou planta. Crassula preferă să aibă mai puțină apă, decât prea multă. Din primăvară până în toamnă, fertilizează o dată pe lună cu un îngrășământ special pentru cactuși și doar în cantitatea menționată pe ambalaj.

Replantare: poți să o transvazezi atunci când dorești, dacă o plantezi în solul de care are nevoie și ai grijă la rădăcini în timpul procedurii. Nu va necesita să îi schimbi ghiveciul foarte des însă, pentru că are o creștere destul de lentă. La maturitate atinge 90 cm în înălțime și aproximativ 60 cm în lățime.

Greșeli frecvente de îngrijire:

Planta este destul de rezistentă, dar asigură-te că nu faci exces de apă atunci când o uzi, întrucât rădăcinile și frunzele putrezesc. De asemenea, evită să o ții prea mult în soare puternic, întrucât i se vor îngălbeni frunzele.

Planta este toxică pentru animalele de companie.

adaugă un review

#celemaivândute

Header Border